Loimaalla laitetaan äidit parkkiin

Loimaalla syntyi idea äitiparkista halusta tukea äitejä. Äitiparkin keksi hyvinvointivalmentaja ja vertaisäiti Hanna Mäkilä, joka löysi luontevaksi yhteiskumppaniksi Mannerheimin lastensuojeluliiton Loimaan kaupungin yhdistyksen.

Loimaalla laitetaan äidit parkkiin | Uutiset | Kotiseutulainen

Äitiparkki on avoin kaikille äideille ja äidin roolissa toimiville. Mäkilä kertoo, että äitiys yhdistää monella tavalla. Vertaistuki on äideille tärkeää. Äitiparkki onkin saanut Loimaalla kivan vastaanoton. Äitiparkissa paikalla olevat äidit saavat ryhmässä keskustella toistensa kanssa äitien ajankohtaisista asioista. Mäkilän mukaan tärkeässä roolissa on kuunteleminen, ja kuulluksi tuleminen, mikä on vertaistukea parhaimmillaan. Omaa osaamistaan Mäkilä tuo ryhmään ohjaamalla keskustelua sekä mielikuvaharjoitusten ja lopuksi tapahtuvan lyhyen rentoutuksen avulla. 

– Ryhmään ovat tulleita kaikki äidit. Ryhmässä on kaikille tilaa omana itsenään, haluaapa sitten kertoa kokemuksistaan tai olla vain hiljaa, Mäkilä rohkaisee osallistumista miettiviä. 

Jokainen kerta on omansa ja äitiparkkiin voi poiketa vain hetkeksikin, jos siltä tuntuu. Äitiparkki toimii Telkänpesän tiloissa Hirvikoskella, missä tilaa riittää hyvin. Äitiparkki kokoontuu kerran kuussa. Äitiparkkiin tullaan ilman lapsia.

Äitiparkki toimii kevään ajan sovitun mukaisesti. Jatkosta tai laajentamisesta naapuripaikkakunnille ei ole vielä sovittu. Ryhmästä on kuitenkin kotiutettu Mäkilän sanoin hyväntuulisia äitejä. Tilausta äitien keskusteluryhmille tuntuisi olevan. Äitiparkissa on tähän mennessä mietitty yhdessä muun muassa omia rajoja ja niissä pysymisen haasteita. Jaksaminen arjessa kuormittaa Mäkilän mukaan varmasti ihan jokaista.

Lopuksi neuvoa ruuhkavuosia eläville äideille parempaan jaksamiseen ja oman hyvinvoinnin ylläpitoon. Jokaisella äidillä ja perheellä on omat haasteensa, kukaan ei ole yksin tai ainoa, korostaa Mäkilä. Kun voit itse hyvin, pystyt auttamaan muita. Huomioithan siis omatkin tarpeesi, sinä olet tärkeä, summaa hän.

Tulevat äitiparkit: 13.4. klo 18, 15.5. klo 18.45 Telkänpesä, Telkäntie 3, Hirvikoski, Loimaa

Aiheeseen liittyviä juttuja