Suomen luonnonpäivän viettoa Liesjärven kansallispuistossa

Suomen luonnonpäivänä 28.8.2021 järjestetään Liikkeelle luontoon -esteetön luontotapahtuma Liesjärven kansallispuistossa klo 11–15. Tapahtumassa on mahdollisuus muun muassa tutustua esteettömään reittiin ja saada samalla luontotietoutta ja -kokemuksia erätaito- ja luontorasteilla.

Suomen luonnonpäivän viettoa Liesjärven kansallispuistossa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Tapahtuma järjestetään esteettömällä Peukaloisen polulla (4 km) ja Tittilammin keittokatoksen ympäristössä. Tittilammin keittokatoksella voi nauttia omakustanteisen keittolounaan. Tapahtuman lähtöpaikkana on Peukalolamminkankaan pysäköintialue (Kanteluksentie 580, Tammela, käännytään Katavalammintielle, ajetaan 300 m). Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Suomen Paralympiakomitea, erä- ja luonto-opasopiskelijat Lounais-Hämeen Koulutuskuntayhtymästä, Metsätuokio-yritys sekä Metsähallituksen Luontopalvelut. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Suomen luonnonpäivän viettoa Liesjärven kansallispuistossa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Korteniemen perinnetilalla Suomen luonnonpäivää vietetään puolestaan perinteisen Rukiin puinti -talkootapahtuman merkeissä klo 11–17. Rukiin puintitalkoissa ruis puidaan riihessä varstoilla. Työ on pölyistä ja hikistäkin puuhaa, mutta työ kiittää tekijäänsä. Hyötyliikunnastakin puintitalkoo käy oikein mainiosti.Perinnetilan vierailijat voivat osallistua rukiin puintiin tai ihan vain katsella, kuinka ruista ennen vanhaan puitiin. 

suomenluonnonpaiva.fi

www.luontoon.fi/liesjarvi

Aiheeseen liittyviä juttuja