|

Hiukka erilaista jouluksi

Lakritsitäytteiset kukkatortut ja chilihärkä-tähtitortut hurmaavat tänä jouluna.

Hiukka erilaista jouluksi | Ruoka | Kotiseutulainen

Lakritsitäytteiset kukkatortut

Parasta näissä tortuissa on runsas täyte, jota tulee joka puraisulla suuhun. Tortut syntyvät kätevästi vain muutamasta aineesta. Lakritsiksi sopii parhaiten pehmeä maustamaton musta lakritsi. Myllyn Paras Lehtevä Kaurataikina on uutuus, josta valmistuvat kätevästi sekä makeat että suolaiset lehtevät herkut.

1 t 5 min, josta valmisteluaika 50 min

10 kpl

Taikina

 • 1 pkt Lehtevä Kaurataikinaa (500 g)

Täyte

 • 100 g pehmeitä lakritsipaloja
 • 100g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
 • 100 g paistonkestävää appelsiinimarmeladia

Koristeluun

 • 1 rkl tomusokeria 

Valmistusohje

 1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. 
 2. Valmista täyte. Pilko lakritsit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuusto ja marmeladi joukkoon.
 3. Puolita taikinalevyt neliöiksi. Lusikoi jokaisen neliön keskelle iso ruokalusikallinen täytettä. Kostuta torttuneliön reunat vedellä. Nosta jokaisen taikinaneliön kulmat ylös nipistäen ne ja reunat suppuun. Saat 10 nyyttiä. Painele vielä kolot kiinni niin, että neliöstä muodostuu tiivis, eikä täyte pääse valumaan. Käännä nyytit ympäri, sileä puoli ylöspäin. 
 4. Viillä nyyttien pinnalle terävällä veitsellä neljä viiltoa neljään eri suuntaan niin, että taikinan keskus jää noin 1½ cm keskeltä kiinni. Levitä viiltoja auki soikeiksi koloiksi. Aseta tortut uunipellillä olevalle leivinpaperille väljästi.
 5. Paista kukkatorttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 12–16 minuuttia. 
 6. Tuprauta päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Hiukka erilaista jouluksi | Ruoka | Kotiseutulainen

Chilihärkä-tähtitortut

25 min, josta valmisteluaika 15 min

15 kpl

Taikina: 

 • 1 pkt Voitaikinalevyjä (500 g) tai Torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

 • 125 g grillihärkä- tmv. leikkelettä kuutioina
 • 150 g chilituorejuustoa
 • 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna

Päälle:

 • pieniä persiljanlehtiä

Valmistusohje

 1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Kaaviloi sulaneita levyjä hieman pidemmiksi, 21 cm pituisiksi. Jaa jokainen levy kolmeksi 7 x 7 cm neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.
 2. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle 1 rkl täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Koristele lopuksi pienillä persiljanlehdillä. Taikinan reunoista voit tehdä kierteitä uuniin paistumaan.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteessä tuorejuuston tilalla valkohomejuustoa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Aiheeseen liittyviä juttuja