Ruoka

Vegaaninen marenki kikherneliemestä

Kikherneiden lientä eli aquafabaa ei kannata kaataa viemäristä alas, sillä siitä saa valmistettua vegaanista marenkia, vegaanista majoneesia tai sitä voi käyttää hummuksessa öljyn sijasta.

Vegaaninen marenki kikherneliemestä | Ruoka | Kotiseutulainen

Ainekset

  • 1 ½ dl kikhernelientä (tämän verran tulee yhdestä pahvitetrasta)
  • 1 ½ dl taloussokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa ja siivilöi kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä kuohkeaksi noin 5 minuuttia.
  2. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää eli noin 5 minuuttia.
  3. Pursota pellille pikkumarengeiksi tai levitä isoksi levyksi pavlovaa varten.
  4. Kuivata 80-100 asteessa 1 tunti 20 minuuttia. Laita lämmöt sen jälkeen pois ja anna marenkin kuivua jälkilämmöissä vielä 1-2 tuntia. Iso marenki levy vaatii alkuvaiheessa pidemmän kuivatuksen.

Aiheeseen liittyviä juttuja