Pikkujoulu-kauden hulvattomin jännityskomedia

Avaan oven ja astun sisään Forssan Teatterin päänäyttämölle vievään käytävään. Kuin tuhka tuuleen -näytelmän harjoitukset ovat startanneet puoli tuntia sitten ja näyttämöllä on jo täysi meno päällä. Yhtäkkiä näyttelijät sekä katsomon puolella harjoituksia seuraavat teatterilaiset purskahtavat nauruun, josta ei meinaa tulla loppua.

Pikkujoulu-kauden hulvattomin jännityskomedia | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Tämä onkin ehkä kaikista haastavinta tässä näytelmässä; millä saada pokka pysymään, kun katsojat ulvovat naurusta, heittää eräs näyttelijä naurun kyyneleet silmissään, muiden kompatessa.

Seuratessani tovin harjoituksia, huomaan itsekin nauraneeni enemmän kuin aikoihin. Hetkessä tunnelma kuitenkin muuttuu ja ollaankin jännärin äärellä. Ja kuin veitsellä leikaten – taas nauretaan.

Kuin tuhka tuuleen on jännityskomedia, jonka tapahtumat sijoittuvat konkurssin reunalla keikkuvan hautaustoimisto Hallamaa & Hallamaa & Kumppanin toimitiloihin. Toimistoa pyörittävät kaksi vanhapiikasisarta sekä heidän veljenlapsensa. Bisnes ei suju, kun ihmisiä ei kuole tarpeeksi. Tulevaisuus alkaa ylläen näyttää valoisammalta, kun amerikansuomalainen gangsteri apureineen ja tyttöystävineen saapuu hautaustoimistoon.

– Vaikka jännityskomedia onkin kyseessä, niin olen halunnut tässä painottaa komedian osuutta, jossa on jopa farssimaisia piirteitä, kertoo näytelmän ohjaaja Kirsi Lindholm.

– Koen, että etenkin tässä ajassa ihmisten pitää saada hetkeksi ajatuksensa pois arkisista ongelmistaan. Pikkujoulukauteen sopii mustakin huumori – kunhan se on hyvällä maulla kirjoitettua.

Viimeisiä viilailuja vailla oleva, Rauli Jokelinin ja Panu Raipian kynäilemä jännityskomedia Kuin Tuhka Tuuleen saa ensi-iltansa lauantaina 15.10. klo 18 Forssan Teatterin isolla näyttämöllä. Rooleissa nähdään Anne Kinos, Katri Koivula, Anne Kemppainen, Ari Lindén, Sami Norr, Sonja Priimägi, Justiina Kallionpää, Siiri Varpenius ja Kirsti Aaltonen. Näytökset jatkuvat 9.12. asti ja osa näytöksistä on jo lähes loppuunmyytyjä, joten paikat kannattaa varata pian. Lipunmyynti ja lisätiedot www.forssanteatteri.fi

Aiheeseen liittyviä juttuja