Laadukas kenkä on kaiken a ja o

Syksyn myötä katseet kääntyvät jalkoihin ja ajatukseen, mitä niihin kannattaa pukea näihin meidän vaihteleviin keliolosuhteisiimme? Laadukas ja hyvä kenkä on mainio satsaus omaan hyvinvointiin.

Laadukas kenkä on kaiken a ja o | Muoti | Kotiseutulainen

Seisomme jalkojemme päällä suurimman osan päivästä, jolloin kenkien mukavuudella ja istuvuudella on valtava merkitys. Materiaalivalinnoilla voimme vaikuttaa kenkien istuvuuden lisäksi niiden hoitoon. Laadukkaat nahkakengät kestävät käytössä hyvin hoidettuna useita vuosia ja ovat rikkoutuessaankin korjattavissa vielä suutarilla. Nahkakenkien hankinta on siis kauaskantoinen ekoteko.

Tiesitkö, että kengät valmistetaan edelleen hyvin pitkälti käsityönä? Kunnollisen ja laadukkaan jalkineen valmistuksessa on lähes 200 työvaihetta. Kun kengät ovat alkujaankin suunniteltu Suomen pohjoisiin olosuhteisiin, ne tuovat askeliin turvaa myös liukkailla keleillä.

 Vuosittain lähes 5000 ihmistä joutuu sairaalahoitoon liukastumisen vuoksi, eikä tämä tilasto katso ikää. Pitävillä pohjilla varustetut kengät ovat mainio sijoitus turvaamaan pystyssä pysymistä liukkaalla säällä ja niiden avulla voi välttää myös pitkän toipumisjakson.

Kenkäkaupat pyrkivät valitsemaan talvimallistoonsa aina sellaisia tuotteita, jotka täyttävät turvallisuuden kriteerit. Mukava ja turvallinen kenkä ei tarkoita sitä, että pitäisi tinkiä ulkonäöstä, vaan saatavilla on joka makuun ja jalkaan sopivat kengät.

Tänä syksynä haluammekin kehottaa jokaista säästämään rahaa panostamalla määrän sijasta laatuun!

Suvi Halén
Kenkämaailma

Aiheeseen liittyviä juttuja