Syksyn muoti suosii mukavuudenhaluisia

Tänä syksynä pukeudutaan väljiin jopa ylisuuriin vaatteisiin kasari- ja ysärityylin mukaisesti. Kaapeista kannattaa siis kaivaa esiin kaikki jäljellä olevat sen ajan vaatteet, poiketa mummolaan tai kirpputoreille kaivelemaan.

Syksyn muoti suosii mukavuudenhaluisia | Muoti | Kotiseutulainen

Ajan trendejä ovat muodissa myös kotimaisuus, kestävyys, laatu, vastuullisuus, ympäristöystävällisyys. PURA Finlandin ja Joutsenen yhteistyön takana ovat yhteiset arvot eli vastuullinen tuotanto ja korkea laatu ja tuloksena ajattomat klassikot, kevytuntuvatakit. PURA x Joutsen -kevytuntuvatakissa käytettävät untuvat ovat lihanjalostuksen ylijäämätuotteita.

Kauppojen valikoimista kannattaa pitää silmällä rentoja ja suuria vaatteita, kuten bomber-takkeja, jättimäisiä neuleita, collegepaitoja ja löysiä farkkuja.

Ilmojen viiletessä hautaudutaan väljiin, pehmoisiin neuleisiin. Niissä suositaan lämpimiä värejä, palmikko kuviointia, hillittyjä kuoseja.

 Takkityyli suosii  trenssejä. Välikausitakkien tyylikäs klassikko toimii aina. Muodikas armeija henkisyyys, hillityt värit ja linjakkuus on taas in. Pusakat ja bomber- takit ovat kokeneet hienoisen muodonmuutoksen sitten viime vuosien. Materiaaleina löytyy hienompaa puuvillaa, viskoosia jopa satiinia, ja väritkin vaihtuneet ikuisesta mustasta rohkeammaksi.

Jakkupuvutkaan eivät ole tänä syksynä vartaloa myötäileviä, vaan rohkeasti pukeudutaan  leveälahkeisiin housuihin ja liehuvaan bleiseriin. Tämä pätee myös miesten muodissa. Sävyinä beigeä, sinistä ja hillittyä harmaata.

Bohoa ja maksia

Mekkorintamalla suositaan boho-henkisiä, pitkähihaisia- ja helmaisia mekkoja. Myös 70-luvulta tutut maximekot ovat palanneet, nyt myös neuleina. Värimaailma on maanläheinen, mutta nähtävillä on myös isoja ja näyttäviäkin printtikuoseja.

Leveät tolppakorot ovat paitsi trendikkäät myös käytännölliset ja mukavat jalassa. Vaikka tolppakorot ovat olleet haluttua tavaraa jo jonkin aikaa, niiden suosio vain jatkaa kasvamistaan syksyn tullen. Ne ovatkin oiva pari hulmuaville boho-mekoille. Erityisesti leveäkorkoisia saapikkaita ja nilkkureita on alkanut näkyä kauppojen valikoimissa. Perinteisen mustan lisäksi syysmuotia on eri ruskean ja konjakin sävyt jalkineissa.

Tänäkin vuonna muodissa suositaan lämpimiä, maanläheisiä luonnon värejä, mutta väripilkkuna mukana kulkee kaikki sinisen sävyt.

Teksti: Tuija Brooker 

Aiheeseen liittyviä juttuja