”Tapahtukoon Sinun tahtosi” on rukouksista suurin ja vaikein

Me ihmiset yritämme hallita elämää. Yritämme saada elämän taipumaan omaan tahtoomme kontrolloimalla asioita ja ihmisiä sekä murehtimalla kaikenlaista mennyttä ja tulevaa.

”Tapahtukoon Sinun tahtosi” on rukouksista suurin ja vaikein | Hartaus | Kotiseutulainen

Jumalan puoleenkin tulee usein käännyttyä silloin, kun haluamme häneltä jotain. Ja saatamme suuttua, kun emme saa häneltä toivomaamme rukousvastausta. Monella usko on koetuksella silloin, kun Jumala ei tottele ja anna sitä, mitä ihminen pyytää. 

Elämä on kuin sarja valoverhoja, jotka väistyvät syrjään, kun elämän matkaa kuljemme. Elämä paljastaa itsensä hetki hetkeltä. Välillä verhon takaa paljastuu hyviä asioita, välillä elämä yllättää ikävästi, elämä ei tottele, vaikka kuinka sitä yrittää hallita. 

Jumalan suunnitelma on suurempi kuin ihmisen tahto ja ymmärrys. Ihminen ei voi elämän ja Jumalan edessä muuta kuin painaa päänsä nöyrästi itseään suuremman edessä ja antautua sille, että kaikessa on tarkoituksensa ja suuri viisautensa. 

Rukous on Jumalan puoleen kääntymistä monenlaisissa asioissa: kiitoksessa, murheessa, epätoivossa, monenlaisessa kivussa ja kaipuussa. Tarvitsemme usein sen apua, joka kaiken tietää ja säätää.  

Kaikkein vaikeinta on lausua se rukous, joka jättää kaiken Jumalan käsiin. ”Tapahtukoon Sinun tahtosi” on rukouksista suurin ja vaikein. Voitko todella huokaista nuo sanat ja luottaa siihen, että jokainen hiirenaskel tässä elämässä on rakkaudesta käsin meille annettu. 

Miia Moisio

Aiheeseen liittyviä juttuja