Elämän siunaus

Elämä siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua. Sinua, jota maailmanlaajuinen pandemia mietityttää, ahdistaa, väsyttää ja kiukuttaa. Sinua, joka odotat malttamattomana rokotussuojan ja päättäjien suomaa uutta aikaa.

Elämän siunaus | Hartaus | Kotiseutulainen

Pandemian jälkeistä, maskeista vapaata, elämän iloa pursuavaa. Sinua, joka olet epävarma rokotuksista ja niiden vaikutuksista – itseesi, vanhempiisi, lapsiisi ja kaikkiin läheisiisi. Ja sinua, jolle rokotus ei ole vaihtoehto joko itsestäsi riippumattomista syistä tai monenlaisen uutisoinnin aiheuttaman pelon ja epävarmuuden johdosta.  

Elämä kirkastakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen. Sinulle, joka kannat huolta ilmastokriisistä ja sen vaikutuksista koko maailmaan ja tulevaisuuden sukupolvien elämään. Sinulle, joka kierrätät ja lajittelet, teet ostoksesi ympäristönäkökulmat huomioiden ja olet vaihtanut moottoroidut kulkuneuvot ihmisvoimalla kulkeviin liikkumismuotoihin. Sinulle, joka koet oman mahdollisuutesi vaikuttaa kovin pieneksi ja joka peräänkuulutat valtioiden, valtionpäämiesten ja suuryritysten vastuunkantoa yhteisen maapallon hyväksi. Ja sinulle, jota asia ahdistaa ja joka koet, että mitään ei ole enää tehtävissä.  

Elämä kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan. Sinun, jonka verkkokalvoille on palanut kuvia sodan runtelemista kaupungeista ja ihmisistä. Sinun, joka pelkäät läheistesi puolesta ja rukoilet, että he pääsisivät turvaan pommien ja luotien keskeltä. Sinun, joka teet työtä kriisialueilla ja siellä asuvien ihmisten hyväksi. Ja sinun, joka välttelet jo uutiskuvia ja ihmiskohtaloista lukemista, koska ne satuttavat liikaa sydäntä ja sielua.  

Elämä ja Jeesus siunatkoon, varjelkoon ja kantakoon sinua – nyt, aina ja iankaikkisesti.  

Mari Mattsson
Kirjoittaja on pappi ja vs. hiippakuntasihteeri

Aiheeseen liittyviä juttuja