Järjen ääntä tarvitaan isänmaan ja suomalaisten eduksi!

Euroopan parlamentin tuoreen asuinrakennusten energiatehokkuutta koskevan päätöksen myötä noin 1,5 miljoona asuntoa Suomessa uhkaa joutua pakkoremonttiin.

Järjen ääntä tarvitaan isänmaan ja suomalaisten eduksi! | Vaalit | Kotiseutulainen

Tämä koskisi myös asuntoja, joita ei edes käytetä. Ihmettelen, että suomalaiset mepit niin laajasti äänestivät järjettömän esityksen puolesta. Energiatehokkuusdirektiivistä on tulossa jättilasku kotitalouksille. Seuraavan hallituksen täytyy pystyä torjumaan ja korjaamaan tämä päätös!

Marinin hallituksen EU-vaikuttaminen on ollut onnetonta. Tärkeissä asioissa ei ole ollut yhtenäistä kantaa tai se on lopulta annettu auttamattoman myöhässä. Elpymisvälineen hyväksymisestä koitui Suomelle vähintään 4,6 miljardin euron nettotappio. Lisäksi se avasi tietä uusille tulonsiirtomekanismeille.

Suomalaiset mepit äänestivät laajasti myös ennallistamisasetuksen puolesta. Pohjoismaiden metsät sosialisoitaisiin eurooppalaisiksi hiilinieluiksi. Veronmaksajien rahoja on valunut eteläeurooppalaisten energiaremontteihin ja ilmastotoimien sosiaalirahaston kautta suorana sosiaaliturvana sähkö- ja energialaskuihin.

Ideologisia hankkeita on ajettu perusasioiden kustannuksella. Utopioiden tavoittelun sijaan tänä aikana tulisi keskittyä kriisissä olevien perusasioiden korjaamiseen. Resursseja on ohjattava vanhustenhoitoon, terveyspalveluihin, lasten ja nuorten koulutukseen sekä ruuan tuotantoon. Hoitoon on päästävä, kun siihen on tarve, ja Suomi on pidettävä omissa käsissä. 

Päivi Räsänen

kansanedustaja, lääkäri

Aiheeseen liittyviä juttuja