Tilalta pöytään

Jokivarren tila on Humppilan Tourunkulmalla sijaitseva maatila, jossa kasvatetaan lihasikoja ja viljellään viljaa. Sikoja tilalla on ollut 70–80-luvulta asti.

Tilalta pöytään | Tervetuloa Humppilaan | Kotiseutulainen

Vuonna 2018 tapahtuneen sukupolvenvaihdoksen jälkeen isäntäväkenä ovat hääränneet Hannu ja Sini Torvinen. Tilan pelloilla viljellään ohraa, vehnää, kauraa sekä hernettä ja härkäpapua pääasiassa sikojen rehuksi. 

Tilalle possut tulevat noin 30 kg painoisina ja lähtevät noin 120 kg painossa. Sikojen ruokinta tapahtuu pääosin humppilalaisella viljalla. 

Olemme aloittaneet keväällä 2022 myös lihan suoramyyntiä eli kaikilla on mahdollisuus ostaa humppilalaista lähipossua. Facebookissa ”Jokivarren Tila ja Suoramyynti” -nimisellä sivulla voi käydä katselemassa kuulumisia tai jättää kysymyksiä.

Aiheeseen liittyviä juttuja