Lassari, Humppilan tapahtumakeidas!

Tractorpulling-ideasta se lähti.

Lassari, Humppilan tapahtumakeidas! | Tervetuloa Humppilaan | Kotiseutulainen

Humppilalaiset Rautionmaan Matti ja Aholan Kari saivat tietää Varsinais-Suomen Traktoriklubi ry:n etsivän uutta paikkaa vetokisojen pitämiseen. Loimaan seutu oli heidän ykkösvalintansa, mutta sieltä ei löytynyt sopivaa paikkaa. Miehet hoksasivat pian, että sopiva alue löytyykin, kaikkien näkyviltä, ihan Lasitehtaan vierestä.

Yritystie 4 on kunnan omistama yhtiö, joka omistaa kyseisen tontin. Asia lähti etenemään nopeasti. Alue salaojitettiin ja sinne ajettiin raskaita koneita kestävä murskekerros. Samalla rakennettiin sähköt, vesi ja viemäröinti. Ensimmäiset vetokisat olivat todellinen menestys. Paikka osoittautui hyväksi ja yleisöä oli tuhatmäärin. Humppila sai tunnettavuutta, unohtamatta paikallisten yritysten asiakasvirtaa. Tyytyväisinä todettiin, että satsaus kannatti.

Alueen kehittämistä jatketaan edelleen. Nimeksi valikoitui paikallisille tuttu ja hyvin tunnistettava ”Lassari”. Ympäristöstä on tullut hieno puistomaisine suihkulähteineen. Tämän vuoden tapahtumia ovat olleet Rallisprint-kisat, Sadonkorjuumarkkinat ja Venetsialaiset elokuun lopulla. Haaveissa on edelleen konsertteja, sirkusta ja markkinoita. Alueen ympärille voisi suunnitella ulkoilijoille polkuja ja siltoja, koirapuiston tai  lisätä nuorison  aktiviteetteja. Olemme kaikille ideoille avoimia! Tapahtumien järjestäjät, olkaa rohkeasti yhteydessä.

Vesa-Pekka Hirvioja
Koy Humppilan Yritystie 4 hallituksen jäsen

Aiheeseen liittyviä juttuja