Houkutteleva Humppila – ajatuksia kuntastrategiasta

Humppilan kunta valmistelee parhaillaan uutta kuntastrategia, kooten kehittämisen ydinteemat ”Houkutteleva Humppila” -tavoitteen alle. Kysyimme vt. kunnanjohtajalta ja kuntapäättäjiltä, miten yritysmyönteisyyden, hyvän asumisen sekä rohkeuden ja luovuuden tavoitteet viedään käytäntöön.

Houkutteleva Humppila – ajatuksia kuntastrategiasta | Tervetuloa Humppilaan | Kotiseutulainen

Yritysystävällinen kunta

– Tärkeä strateginen tavoite on yritysten saaminen kuntaan. Yritysten houkuttelemiseksi Humppilan tulee olla yritysmyönteinen kunta. Tämä tarkoittaa käytännössä päätöksenteon myönteisyyttä yrityksiä ja yrittäjiä kohtaan, tarpeiden tunnistamista ja tukemista sekä yritysalueiden saavutettavuuden varmistamista, vt. kunnanjohtaja Susanna Hokkanen kertoo. Hokkasen mielestä olisi tavoiteltavaa, että Humppila sijoittuisi hyvin yritysmyönteisyyttä mittaavissa barometreissä tulevaisuudessa ja saisi näkyvyyttä koko Suomessa.

– Puolimatkan alueen 56 hehtaaria kattava asemakaava valtateiden varrella on valmistunut keväällä.  Tontit ovat edullisia ja maankäytöstä, esim. teiden rakentamisesta neuvotellaan yhdessä yritysten kanssa. Valtatiet 2 ja 9 on luokiteltu raskaan liikenteen runkoteiksi. Humppilan vahvuus onkin logistisesti hyvä sijainti, korostaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola ja toivoo, että yrittäjien ja kunnan välisiä aamukahvitilaisuuksia tullaan jatkamaan. Myös nykyisistä yrittäjistä halutaan pitää kiinni, linjaa valtuuston puheenjohtaja, Marita Ketola. 

Raideyhteydet arkeen ja matkailuun 

Ahola pitää tärkeänä rautatieliikenteen kehittämistä. Tavoitteena on lisätä junavuoroja. Myöhempiä iltavuorojakin tarvitaan, jos joku haluaa palata esimerkiksi Tampereelta jääkiekkopelista tai teatterista, toteaa Ahola. 

– Raideyhteydet ovat kiinnostavia myös matkailun kannalta. Tampereelta ja Turusta tulevat matkailijat voisivat siirtyä Museorautatielle, jolla on paljon koettavaa kaikille aisteille. Pakettiin voisi liittää myös Lasitehtaan alueen palvelut, Ahola visioi. 

Matkailun mahdollisuuksia on myös TractorPulling –tapahtuman yhteydessä. Kisoja seurasi kesällä noin 3000 katsojaa. Paljon ihmisiä saapuu asuntoautoilla ja heille voisi tarjota esimerkiksi musiikkitapahtuman edellisenä iltana. 

Vt. kunnanjohtaja Susanna Hokkanen kertoo, että uuden strategian keskeinen tavoite on Humppilan tunnettuuden lisääminen. Tavoitteena on houkutella ulkopuolisia toimijoita järjestämään vetovoimaisia tapahtumia ja palveluja kunnassa. Näillä näkymin esimerkiksi Romuralli tullaan ensi vuonna järjestämään tapahtuma-alue Lassarilla, iloitsee Hokkanen. 

Elämänlaatua asukkaille

Asukkaiden osalta strategian tavoitteena on, että Humppilassa on hyvä elää ja asua. Haluamme tarjota viihtyisän, turvallisen ja virikkeellisen ympäristön elämiseen sekä laadukkaat lähipalvelut. Ahola korostaa erityisesti oman terveyskeskuksen säilymistä.

 Olemme panostaneet menneinä vuosina erilaisten virikkeiden lisäämiseen ja harrastusmahdollisuuksien parantamiseen. Tavoitteena on ylläpitää ja lisätä näiden käyttöä. Tavoitteena on myös viihtyisyyden lisääminen ja sen näkyminen myös ohikulkijoille. Myös yhteisöllisyyden eteen teemme jatkossa töitä yhdessä yhdistysten kanssa, Hokkanen toteaa. 

Lapsiperheille Humppila on pieni ja turvallinen ympäristö, jossa on tarjolla laadukasta varhaiskasvatusta ja perusopetusta.

Teksti: Seija Kylä-Markula ja Anja Yli-Viikari

Aiheeseen liittyviä juttuja