Cafe Maitolaituri

Cafe Maitolaituri on lasten visioima pop up -kesäkahvila. Kahvila löytyy Humppilasta osoitteesta Kauppilantie 17 ja sen pyörittämisestä vastaavat Voitto 13 v., Vihtori 11 v. ja Elli Penttilä 8 v.

Cafe Maitolaituri | Tervetuloa Humppilaan | Kotiseutulainen

Alkunsa maitolaituri sai keväällä 2021 Voiton toiveesta saada pitää kesäkahvilaa kotipihalla olevassa Nummisen vanhassa mökissä. Mökin kunnostukseen ei ollut mahdollisuutta ryhtyä nopeasti, joten päädyttiin maitolaituriin. Maitolaituria lähdettiin rakentamaan yhdessä nikkaroiden ja isäkin saatiin avuksi huopakaton tekoon.

4.8.2021 päästiin pitämään ensimmäinen popup-kahvila päivä. Lapset suunnittelivat ja leipoivat yhdessä myytävät tuotteet; donitsit, raparperipiirakan,sämpylöitä Plus kahvia, teetä ja mehua. Yhteisvoimin pihalle kannettiin pöydät & tuolit ja rakennettiin lampaille pieni aitaus maitolaiturin viereen. Asiakkaita riitti mukavasti koko päivälle ja nuoret kahvilan pitäjät päättivät, että seuraavanakin kesänä pidetään uusi kahvilapäivä. Instagrammissa on oma sivu @cafemaitolaituri. Sivuilla on nähtävissä maitolaiturin vaiheita, tunnelmia ja myytäviä käsitöitä.

Tänä kesänä maitolaituri oli avoinna yhden viikonlopun. Kahvin ja leivonnaisten lisäksi tarjonta oli kasvanut pienillä käsitöillä ja oman maan perunoilla. 

Ensi kesän kahvilapäivää odotellessa, olisi tarkoitus osallistua ainakin Humppilan joulunavajaisiin omalla myyntipaikalla ja suunnitella tulevia uudistuksia.

Petra Penttilä

Aiheeseen liittyviä juttuja