Muistithan järjestää kesäromanssille aikaa?

Kesäloma on useimmilla vain silmissä vilahtava muutama viikko ja varsinkin lapsiperheissä se siunataan kokoperheen yhteiseen aikaan. Ovathan lapset joutuneet jo useamman viikon hillumaan missä milloinkin, että vanhemmat pääsevät töihin. Pienemmät ovat viettäneet lomaa päiväkodissa. No, on saatettu muistaa ottaa omaa aikaa, on päästetty puoliso tyttöjen reissuun.

Muistithan järjestää kesäromanssille aikaa? | Kolumnit | Kotiseutulainen

Tiesithän, että lapsi rakastaa tasaista arkea. Vaikka aamulla päiväkotiin meno voi aiheuttaa vinkumista, on siellä todennäköisimmin lapsen normipäivä eli se paras päivä. Kouluikäiset taas kiljuvat innosta, kun äiti ja isi häipyy paapomasta ja he saavat itse päättää päivän touhuista. Arkena parisuhde jää arjen jalkoihin, mutta ethän jätä parisuhdetta loman jalkoihin? Muistathan myös, että parisuhdeaika ei ole lapsilta pois, vaan se on myös heihin panostamista – onnelliset vanhemmat, onnelliset lapset. 

En tarkoita nyt viikkoa Espanjassa, sitä paitsi sen jälkeen olisittekin aivan poikki. Tarkoitan kesäromanssia kotona, sitä tunnetta vatsanpohjassa, kun näet puolisosi!

Nappaa ojanpientareelta kukkia toiselle, keitä kahvit ja kata pöytä kivasti, muista antaa lapsille kännykkäaikaa ja saatte 30 min treffit oman pöydän ääressä. Muistelkaa miksi olette yhdessä, mihin ihastuitte toisissanne.

Laita lasten aamutoimet ja herätä vasta sitten puoliso tai herätä hänet laittamalla rakkauslaulu soimaan ja suutelemalla häntä joka puolelle, jos hyvin käy; lapset katsovat vielä pikkukakkosta ja voitte päästä jopa kotipesälle asti!

Tiesithän, että makuuhuoneen oveen voi laittaa lukon ja tai että seksiä voi harrastaa muuallakin kuin makuuhuoneessa?

Hankkikaa yhdeksi päiväksi lapsenvahti, vaikka naapurin teini ja viettäkää ihana päivä kaksin. Luonnossa? Rannalla? Pitkän kaavan mukaan ravintolassa tai mitä ikinä keksitte.

Ota lapset mukaan suunnitteluun, kerro että haluat antää isälle/ äidille ihanan hetken kahdestaan, anna lasten miettiä mitä se voisi olla ja mitä he voisivat tehdä sillä välin.

Ota kesäloman ajaksi yksi kotityö kontollesi toiselta, tai vaihtakaa päittäin jotkin vakihommat.

Rakkaus ei maksa mitään eikä siihen tarvita rahaa, rakkaus on eleitä, kosketuksia, sanoja, uhrauksiakin.

Et kuole, vaikka katsoisit puolison lempileffan sadannen kerran hänen kanssaan, päinvastoin tämä pieni uhraus maksaa itseään takaisin koko syksyn. Tiedän. Voi olla tosi vaikea aloittaa, joten aloita pienesti. Anna lämmin halaus. Rakkaus ei ole kuin bingo, että välillä saa palkinnon kun jaksaa odottaa. Rakkaus on kuin trampoliini,  aina kun hyppäät, nouset ylös . Aina kun annat, saat takaisin.

Muistatko millaista on olla töissä miettien uutta ihastusta ja kuinka ihanaa on vihdoin illalla päästä hänen luokseen? Usko pois pienillä teoilla luot teille sellaisen kesäromanssin, jonka jälkeen saat palata  töihin perhosia vatsassa!

Miehille: Ole kärsivällinen, puolisosi ei ehkä heti tajua,  että tuo meidän ”JÖRÖJUKKA” on ihan tosissaan tässä kesäromanssissa mukana!

ps. Eroaminen on kaikista kalleinta, uskalla sijoittaa parisuhteeseen!

Anniina Pöyri

Aiheeseen liittyviä juttuja