Parantavan laulun konsertti
ja kundaliini-joogan näytetunti

Talvetar Bloigu pitää Auran pirtillä maanantaina 30.5 klo 18-20 tilaisuuden, jossa aluksi on kundaliinijoogan näytetunti ja klo 19 alkaa Parantavan laulun konsertti.

<strong>Parantavan laulun konsertti<br>ja kundaliini-joogan näytetunti</strong> | Uutiset | Kotiseutulainen

Joogamuoto sopii Bloigun mukaan kaikille ja se on itseparannuksen väline. 

Parantavan laulun konsertissa osallistujat makaavat lattialla viltin alla. Laulu sisältää kalevalaista runonlaulua ja mantrameditaatiota. Rentouttava ja syvä kokemus sopii kaikille, kertoo Talvetar Bloigu. 

− Kalevalainen lyyrinen runous on ollut merkittävä omien tunteiden ilmaisukanava etenkin naisille. Runoissa kuuluvat vahvasti kaikki naisen elämänvaiheet, nuoruuden ja rakkauden riemu, sekä naidun naisen raskas osa ja työntäyteinen elämä, vastuu lapsista ja yhteisöstä. Laulu on ollut merkittävä terapiamuoto naisen elämässä.

 Mantrat ovat meditaatioita.  Ne ovat äänellä parantamista, henkistä energiaa äänen muodossa.

 Talvetar on kundaliinijoogaopettaja ja runonlaulajien sukua. Hänen karjalainen isoäitinsä, eli ”mammansa” oli ns. maksettu itkijä häissä ja hautajaisissa. Itkijä oli ammatti, kollektiivinen surija. Laululla on autettu yhteisön jäseniä siirtymissä, häissä, kuoleman hetkellä ja sotaan lähtiessä. Kalevalaisella runonlaululla on edelleen terapeuttinen aspekti kuulijalleen. Laulumuoto on vahva ja hyvin alkukantainen ja se koskettaa kuulijaa usein tasolla, mitä ei pysty selittämään.

Runonlaulu on 8-jakoista. Saman pyhän geometrian löytää mm. bysanttilaisesta kirkkolaulusta. Myös Koraania voi resitoida kalevalaisilla sävelmillä.

Aiheeseen liittyviä juttuja