Kiitos!

Vaivannäkö on hyvin kuvaava sana. Näkee siis vaivaa jonkin asian eteen.

Kiitos! | Pääkirjoitukset | Kotiseutulainen

Joskus tuntuu siltä, että vaivannäön kynnys on noussut huimasti. VAROITUS nuorisolle, nyt tulee muisteluosuus otsikolla ENNEN VANHAAN:  Ihan oikeasti ennen rakennettiin talkoilla kokonaisia taloja. Ensin tehtiin täysi työpäivä, mentiin kotiin, syötiin ja sitten lähdettiin talkoisiin. Ja seuraavana päivänä sama. Ja usein kulkuvälinekin oli jotain muuta kuin oma auto. Mutta eipä sitä ajateltu, että näenpä tässä nyt vaivaa… ei, päämäärä oli tärkein. Vaikka se seuraintalo.

En itse pääse pesemään käsiäni tässä jutussa. Usein jopa tietää, että vaivannäkö tuottaisi ainakin hyvää mieltä ja silti – laiskuus ja mukavuudenhalu vievät voiton.
Mutta onneksi on ihmisiä, jotka ajattelevat toisin.

Päiviäni on taas ilahduttanut useampi lukijoilta tullut puhelu. Että ihminen soittaa vain kertoakseen, että lehdessä oli mukavaa luettavaa. Että on kiva saada lehti.  Siitä tulee niin hyvä mieli ja oikeasti kunnioitan ihmisiä, jotka näkevät tällaisen vaivan – jotka viitsivät ja saavat aikaiseksi.

Nyt olisi parannuksen paikka.  Kun ajat ympärillämme ovat mitä ovat, pitäisi enemmän kiinnittää huomiota hyvän jakamiseen. Antaa kiitos, kun on kiitoksen paikka. Kehua, jos on kehumisen paikka. Jakaa hyvää mieltä runsain mitoin – sehän ei kenenkään laaria tyhjennä, päinvastoin. Hyvä mieli auttaa joskus selättämään kurjan mielen. Hyvä mieli voi kannatella sen pahimman loskan yli. Tai vaikka varpaat vähän uiskentelisivatkin, niin ei harmita niin kovin. 

Hyvä mieli on kuin makoisat eväät repussa – jaksaa jatkaa matkaa taas eteenpäin!.

Kiitos lukijoille ja kiitos toimituksen väelle – näillä eväillä me jatkamme!

Maire Soiluva
Päätoimittaja

Aiheeseen liittyviä juttuja