Parisuhdetta pohditaan Pirtillä

Lounais-Hämeen Pirtillä järjestetään ensi viikonvaihteessa 16-17.10. Parisuhde keskiössä -tapahtuma. Sen järjestää Elämä keskiössä ja vetää Joni Hernberg. Ajattele kuinka hyvin kaikki olisi, jos toinen vain suostuisi muuttumaan. Vai olisiko?

Parisuhdetta pohditaan Pirtillä | Uutiset | Kotiseutulainen

−V

astuun ottaminen itsestä tarkoittaa, ettei heitä omia selvittämättömiä asioitaan toisen kannettavaksi. Kasvu syntyy, kun kohtaa omat kipunsa. Se ei ole mukavaa, mutta välttämätöntä, kertoo Joni Hernberg. 

Ensin syntyy erillisyyden tunne omista sisäistä tarpeista. Sen jälkeen muodostuu ymmärrys toisen ihmisen kokemuksesta. Ymmärryksen kautta syntyy yhteys toiseen ihmiseen. Rakkauden kautta kahdesta voi tulla yksi. Näin Joni Hernbergin mielestä syntyy me, jossa molemmat yksilöt voivat hyvin. 

− Lauantaina keskitymme itseemme ja omiin tarpeisiimme. Tutkimme omia uskomuksia sekä ajatus- ja toiminta malleja. Sunnuntaina pohdimme miten voimme ymmärtää ja tukea myös kumppania. Molempina päivinä teemme harjoitteita myös luonnossa. Kuvan kaunis Saaren kansanpuisto tarjoaa ympäristön , jossa voit kokea läsnolon itsesi ja kumppanisi kanssa.

Omasta kokemusta

Joni  Hernberg puhuu sisäisestä ja ulkoisesta maailmasta.

− On jotain ajankohtaista hankaluutta tai ei, aina tekee hyvää pysähtyä ja miettiä erityisesti sisäisen ja ulkoisen maailmamme suhdetta. Kumpi määrittää kumpaa? Annammeko ulkoisten paineiden, vaatimusten tai houkutusten määritellä meitä ja sisäistä maailmaamme liikaa? 

Pysähtyminen sisäisen maailman äärelle tarkoittaa parhaimmillaan rehellisyyttä. Aikansahan ihminen voi valehdella itselleenkin, mutta paha olo vain kasvaa. Kunnes on valmis rehellisyyteen ja voi tarkastella ilman häpeää sitä todellisuutta, josta asiat johtuvat.

Joni Hernberg puhuu kokemuksesta.
− Kun on menettänyt kaiken, kun jäljellä on vain sukat jalassa, ja tekee matkan masennuksesta, uupumuksesta ja paniikkikohtauksista takaisin elämään, on valmis auttamaan muita saman kokeneita tai sillä tiellä kulkijoita.

− Vaikka ei olisi näkyvää haastetta, on hyvä päivittää oloaan. Nyt on kaikki hyvin, tässä hetkessä ja mitä kaikkea elämä tarjoaakaan. Miettiä mitä tahdon, mitä haluan ja parisuhteessa myös mitä haluan antaa ja tarjota kumppanilleni.

Kokonaisuudessaan ennaltaehkäisevää työtä pitäisi Joni Hernbergin mielestä lisätä ja ymmärtää sen vaikutus yksilön ja yhteiskunnan hyvinvoinnissa. 

− Niin helposti vain sammutellaan tulipaloja, vaikka koko palon voisi estää riittävän varhaisella auttamisella ja tuella.

Joni Hernberg on valinnut parisuhdeviikonvaihteen paikaksi Lounais-Hämeen Pirtin, koska luonto ympärillä tarjoaa paljon rauhoittumisen paikkoja. Luonnolla on hänen mukaansa monenlaisia hoitavia vaikutuksia.

− Kyllä se herkullinen ruokakin siellä on yksi kriteeri – kaikille tekee hyvää nauttia valmiista pöydästä ateria, niin taas on energiaa keskustella ja pohtia asioita. Pirtti on mukavasti tunnelmallinen ja rauhallisessa paikassa, jotta voimme keskittyä olennaiseen.

Joni Hernberg tekee Elämä keskiössä –yrityksensä kautta monenlaista yksilön, parien ja perheiden tukemistyötä – myös hyväntekeväisyytenä vähävaraisille. Hänet tavoittaa Elämä keskiössä – sivuilta esimerkiksi Facebookin kautta.

Aiheeseen liittyviä juttuja