Välkky-suojatievaroittimia parantamaan turvallisuutta Kanta-Hämeessä

Vilkkailla valo-ohjaamattomilla suojateillä onnettomuusriskit kasvat, etenkin koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

Välkky-suojatievaroittimia parantamaan turvallisuutta Kanta-Hämeessä | Kotiseutu | Kotiseutulainen

Autoilijoiden liian suuri tilannenopeus ja puhelimen käyttö ajon aikana kiinnittää usein huomion pois ajamisesta. Myös kevyenliikenteen käyttäjien huomio on liian usein puhelimessa.

Vuoden 2023 liikenneturvallisuustekona LähiTapiola Loimi-Häme lahjoittaa Välkky-suojatievaroittimia yhteensä noin kahdelletoista suojatielle Hämeenlinnaan, Hattulaan, Janakkalaan, Forssaan sekä Tammelaan.

Kaupunkilaiset ja kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan Välkky-suojatievaroittimien sijoituspaikkoihin

Asukkaat pääsevät ehdottamaan turvattomaksi kokemiaan valo-ohjaamattomia suojateitä Välkky-suojatievaroittimien sijoituspaikoiksi osoitteessa lahitapiola.fi/loimi-hame/suojatie 15.5.-4.6.2023 välisenä aikana. 

Äänestystulokset toimitetaan kuntien ja kaupunkien liikenneturvallisuudesta vastaaville viranomaisille, jotka päättävät Välkky-suojatievaroittimien lopulliset sijoituspaikat. 

Välkky-suojatievariottimet toteutetaan yhteistyössä InnoTrafik Oy:n kanssa

Välkky-kohteita asennetaan 1-3 paikkakuntaa kohden. Välkky-kohteiden asennus on suunniteltu tapahtuvaksi kesällä 2023, jotta ne olisivat valmiina toiminnassa koulujen alkaessa elokuussa. 

Välkky-suojatievaroitin tunnistaa suojatiealueelle tulevan kevyenliikenteen kulkijan ja käynnistää varoitusvilkutuksen autoilijalle. Välkky on aktiivinen ympäri vuorokauden. Päiväsaikaan kulkijoitakin on yleensä enemmän ja laitteen vilkutus näkyy myös valoisalla.

Välkky on kotimainen innovaatio ja se palkittiin 2021 Auto- ja liikennegaalassa ”Vuoden Liikenneteko” –liikenneturvallisuuspalkinnolla.

Video Välkyn toiminnasta: www.youtube.com/watch?v=ueBZfPjEaWI&t=11s

Aiheeseen liittyviä juttuja