Jouluinen laululeikki seikkailu Pikkulin kanssa: Pikkulia jännittää!

Kehräämöalue avaa ovet joululle Kehräämön perhelauantaina 26.11.2022. Ohjelmassa Forssan kirjastolla on laululeikkituokio Pikkulin kanssa klo 10.30 ja sen jälkeen Satuhuoneessa luetaan jouluisia satuja. Kuutamolla voi tehdä pieniä lahjoja ja tavata joulupukin. Kuosikeskuksessa voi tehdä kuusenkoristeita ja Forssan museolla pelata Tavarataivas-pakopeliä klo 12.– 14..

Jouluinen laululeikki seikkailu Pikkulin kanssa: Pikkulia jännittää! | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Kirjailija Metsämarja Aittokoski on luonut lapsiperheille kirjoista ja televisiosta tutun hurmaavan pienen linnun nimeltä Pikkuli. Mistä Pikkulin tarina sai alkunsa?

– Ensimmäinen Pikkuli-tarina Lennä Pikkuli, lennä sai alkunsa vuonna 2007 omasta vanhemmuuden kokemuksestani. Kuopuksemme syntyi tuolloin ja esikoisellani ja keskimmäiselläni oli ikäeroa vuosi ja kymmenen kuukautta. Keskimmäisemme vertasi usein itseään isoveljeensä.

Metsämarja Aittokoski on myös Pikkuli-animaatioiden ohjaaja ja pääkäsikirjoittaja. Pikkuli-kirjojen kuvituksesta vastaa Antti Aittokoski. Animaatiosarjaa Pikkulista on tehty vuodesta 2012 lähtien.

Haastattelussa itse Pikkuli!

Mistä tykkäät joulussa?

– Koristeiden tekemisestä, leipomisesta, jännityksestä ja Tähtipeuran, joulunvalon tuojan, odotuksesta. 

Mitä odotat vierailulta Forssaan? 

– Jännittää! Pikkuli on ensimmäistä kertaa Forssassa, joten reissu jännittää kovasti! Pikkuli odottaa innolla forssalaisten lasten tapaamista. Ja haaveilee, ehkä esityksen jälkeen ehtisi pulahtamaan Vesihelmessä-

Mikä on herkkuasi?

– Isän leipoma siemenleipä, puuro, jossa on päällä paljon vadelmia ja mustikoita ja pihlajanmarjapiparit!

Mitä Forssassa on lauantaina luvassa?

Pikkulin laululeikkishow helpottaa joulun odotuksen aiheuttamaa jännitystä, sillä pääsemme yhdessä tanssimaan ja laulamaan ja ravistelemaan käsiä ja varpaita ja sulkia ja siipiä ja lisäksi tietenkin saadaan yllätys!

Kirjoittanut: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja