Kullan hinta ennätyksellisen korkealla

Tiesitkö, että 1 gramma puhdasta kultaa maksaa nyt yli 60 euroa?

Kullan hinta ennätyksellisen korkealla | Raha | Kotiseutulainen

Kullan maailmanmarkkinahinta on ollut selkeässä nousussa jo pidemmän ajan. Tilastot osoittavat, että viiden vuoden sisään on tapahtunut merkittävää arvon nousua. Vuonna 2019 kullan grammahinta oli alimmillaan 36,21 euroa ja maaliskuussa 2024 hinta on kivunnut jo 63,60 euroon. 

Kulta on tuote, jonka maailmanmarkkinahinta saattaa vaihdella suuntaan tai toiseen useita kertoja päivässä. Kultaesineiden myynti ja kierrätys käykin nyt kuumana, sillä moni haluaa kierrättää tarpeettomat kultaesineensä rahaksi parhaalla mahdollisella hinnalla. 

Lahtelainen perheyritys Suomen Arvo-Ostot Oy kiertää maakunnissa palveluautoilla. Ostoautossa on mahdollista asioida lämpimässä sisätilassa, jossa myös palvelun yksityisyys on huomioitu. Sisään rakennetuissa toimistotiloissa on hyväksytyt vaa´at ja testausvälineet. Jalometallien hyvityshinta perustuu tarkkaan painoon, pitoisuuteen ja maailmanmarkkinahintaan.

Pitkään laatikonpohjia kuluttaneet kultaesineet kannattaa kierrättää, mikäli ne ovat itselle tarpeettomia. Jo muutaman gramman painoista kultakorua kohden tarvitsee louhia tuhansia kiloa maa-ainesta. Kierrättämällä tarpeettomat jalometallisi säästät luontoa ja toimit ekologisesti.

Aiheeseen liittyviä juttuja