Ukrainan pakolaisten ja sodan uhrien hyväksi konsertit Somerolla ja Humppilassa

Jo aikaisin keväällä kun somerolaiset lahjoittivat erilaisia käyttöesineitä Ukrainan pakolaisille, Kimmo Lindegrenille tuli mieleen, jospa voisi auttaa heitä musiikilla. Siispä hän alkoi kokoamaan ystäviään konserttia varten.

Ukrainan pakolaisten ja sodan uhrien hyväksi konsertit Somerolla ja Humppilassa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Ja heitä konsertissa kuullaaan: Anne Leppälä huilu ja laulu, Pekka Leppälä koskettimet, Vesa Toukkari kitara ja laulu, Jaana Viitamäki laulu, Tiitu Leppänen laulu ja tietysti Kimmo Lindegren laulu. Konsertin  musiikillinen genre on pääosin laulelmat.

Konsertin tuotto lahjoitetaan 100%  Somerolla asuvien Ukrainan pakolaisille.  

− Katsotaanpa peiliin kukin ja mietitään miltä tuntuisi jos joutuisi lähtemään sotaa pakoon vieraaseen maahan, se olisi aivan hirvittävää. Se rahallinen apu valtioltamme mitä tällä hetkellä he saavat, ei ole juuri mitään ja kukaan ei tulisi sillä toimeen. Tästä syystä vetoan jokaiseen lukijaan antamaan pienen osan kukkarostaan, jotta nämä pakolaiset saisivat edes jotain, pyytää Kimmo Lindegren.

Hyväntekeväisyyskonsertti pidetään Esakalliolla Salontie 40 Somero 4.9.2022 klo 15.00 alkaen. Ennakkolipunmyynnit  ovat Muotiputiikki Helmessä ja Esakallion tanssipäivinä lippuluukulta 10€ kpl, tai tapahtumapäivänä 15€ kpl. 

Esa Lindgren vinkkaa myös, että ”vaikka et pääsisi tulemaan konserttiin, voit silti auttaa ostamalla ennakkolipun”.

Samaan aikaan Humppilassa

Humppilan kirkossa on samana päivänä ja samaan kellonaikaan, 4.9. klo 15.00, myös hyväntekeväisyyskonsertti. Sävelten siivin -konsertin kolehti ja ohjelmatulot menevät Ukrainan sodan uhrien hyväksi. Esiintyjinä kirkkokonsertissa ovat kanttorit Tiina-Maria Kauppi ja Esa Lahti. Mukana tilaisuudessa on myös kirkkoherra Ilkka Wiio.

Aiheeseen liittyviä juttuja