Joulupukin terveiset Korvatunturilta

Joulupukilla on nyt kiirein vuodenaika, mutta hetkeksi hän ehti silti istahtaa ja kertoa kuulumisiaan. Tänä vuonna joulu on erilainen joulupukillekin, mutta ei tarvitse olla huolissaan – kyllä joulupukki lähtee matkalle joka tapauksessa ja ajoissa.

Joulupukin terveiset Korvatunturilta | Kulissien takaa | Kotiseutulainen

-Kiitos kysymästä, kyllä minulle kuuluu ihan hyvää. Täällä on kova hyörinä, mutta olemme kaikki olleet terveinä – mitä nyt muorin maha hiukkasen möyrii, mutta niin se tekee joka joulu silkasta jännityksestä, kertoo Joulupukki.

Tämä joulu on pukillekin erilainen.

– Kyllä me hoidamme kaikki lahjat perille, mutta turvallisuussyistä tämän koronan vuoksi jätämme monessa paikassa lahjat säkissä oven taakse tai tapaamme lapsia ulkosalla turvavälit huomioiden. 

Pukilla on kyllä nyt pieni henkilökohtainen ongelma.

– Kovin helppoa ei ole tuota maskia saada parran kanssa paikoilleen, mutta harjoittelemme sitäkin tässä muorin kanssa vielä, jotta sopiva malli löytyisi.  

Joulupukki ja muori ovat myös huolissaan ja kehoittavat kaikkia varovaisuuteen jouluna.

– Pitää muistaa pestä käsiä ja käyttää maskia ja pitää turvavälit. Ne ovat hyviä neuvoja vaikkapa silloin, kun käy ostamassa jouluherkkuruokaa kaupasta. Muorillakin on aina maski, kun hän käy kaupassa ja täällähän sitä ruokaa kyllä kuluu, kun tontut häärivät töissään ja siinä tulee kova nälkä.

Jokaisen työ on arvokasta

Joulupukin porot ovat treenanneet itsensä huippukuntoon ja niin sujuu jolkuttelu ja lentäminenkin – se on tärkeä taito, koska lumista aluetta on aika vähän ja reki on täynnä paketteja.

– Enkä minäkään ihan kevyt ole, nauraa pukki partaansa.

Joulupukki toivoo lunta, niin kuin moni muukin.

– Mutta emme anna lumettomuuden haitata, joulu tulee joka tapauksessa.  Säällehän me emme mitään voi, mutta joulutunnelmalle kyllä. Ei kannata turhista kiukutella. Muorillekin olen usein sanonut, että ei se mahakaan möyri, jos ottaa rauhallisesti ja tekee yhden työn kerrallaan.

Toden totta. Muori kun heiluu siellä Korvatunturin keittiössä, niin hellalla on aina monen monta kattilaa ja kauhat näyttävät melkein heiluvan itsekseen, kun muori keittelee tontuille ruokaa.

– Ilman Muorin työtä me olisimme hukassa. Se on tärkeää, että kiittää ja arvostaa toisen työtä – jokaisen työtä. Siitä me täällä Korvatunturillakin pidämme kiinni. Jokainen tekee arvokasta työtä.

Levon aika

Mitä Joulupukki ja Muori sitten tekevät, kun Joulupukki palaa Korvatunturille lasten luokse tehdyn matkan jälkeen?

– Ensinhän me hoidamme tietysti porot. Annamme niille hyvää ruokaa ja päästämme ne lepäämään. Sitten me syömme joulun juhla-aterian, jonne kokoontuu koko Korvatunturin väki.  Kun vatsat ovat täynnä ja paikat siivottu, menemme levolle. 

Korvatunturilla on ihmeellisen hiljaista. Tähdet tuikkivat taivaalla, ja silloin tällöin revontulet valaisevat taivaan ihmeellisillä väreillään.  Vähitellen kuuluu vain tasainen tuhina ja puhina, kun kaikki nukkuvat syvää unta – vuoden työ on tehty ja nyt on levon aika.

Muistetaan toisiamme

Joulupukki kuuntelee hiljaisuutta mielellään. Hetken, ennen kuin hänkin asettuu levolle Muorin viereen. Takassa räiskyy vielä tuli ja on mukava istua hetki ajatuksissa.  

– Kyllä minä toivon, että kaikilla ihmisillä olisi samanlainen rauhan olo.  Kun työt on tehty ja on Joulu.  Tiedänhän minä, että ihmisillä on monenlaisia murheita, joskus mieli ihan täynnä, mutta jos hetkeksi ne voisi laittaa sinne mielen nurkkaan ja ajatella sitä, että tässä me vaan kaikki ollaan, jollain tavalla toisiimme sidoksissa ja toisiimme nojaten.

Pukki toivoo, että heitä, jotka viettävät yksin joulua, ilahdutettaisiin erityisesti.

– Se on iso asia, että soittaa ja kysyy kuulumisia. Sellaista voi tehdä joulun aikaan. Sellaista voi tehdä vaikka on korona vältettävänä. Se kertoo muistamisesta, välittämisestä ja siitä tulee niin hyvä mieli.  Ja kun on hyvä mieli, tulee Joulurauha.

Aiheeseen liittyviä juttuja