Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 4 vuotta sitten.

Vegaaninen majoneesi kikherneliemestä

Kikherneiden lientä, eli aquafabaa ei kannata kaataa viemäristä alas, sillä siitä saa valmistettua kuohkeaa vegaanista majoneesia, vegaanista marenkia tai sitä voi käyttää hummuksessa öljyn sijasta. Valmiin majoneesin voit maustaa makusi mukaan esim. tuoreella valkosipulilla tai Sriracha-kastikkeella.

Ainekset

  • 400ml kikhernetölkin liemi (noin 1,75 ml)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl kikherneitä tölkistä (juustokakkuohjeesta jää noin 2 rkl)
  • n. 1 rkl dijon-sinappia (älä edes harkitse muita sinappeja :D)
  • n. 4 dl öljyä (kannattaa käyttää mautonta öljyä)
  • runsas ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kaada liemi pieneen kattilaan
  2. Keita kikhernelientä keskilämmöllä noin 5-6 minuuttia usein sekoittaen
  3. Valuta tiskialtaaseen jääkylmää kylmää vettä ja laita altaaseen kulho tai kattila
  4. Kaada keitetty kikherneliemi kulhoon tai kattilaan ja sekoita lientä kunnes se on jäähtynyt.
  5. Laita kikherneliemi, sitruunamehu, kikherneet ja dijon-sinappi tehosekoittimeen.
  6. Käyte täydellä teholla, kunnes kikherneet ovat murkaantuneet täysin, eikä sattumia ole
  7. Säädä tehosekoitin keskiteholle ja valuta öljyä nauhana hitaasti seokseen. Säädä tehosekoittimen tehoa tarvittaessa.
  8. Kun majoneesi on kuohkeaa ja majoneesimaista, kaavi majoneesi kulhoon, lisää suolaa ja sekoita kevyesti.

* Jos haluat paksumpaa majoneesia, lisää hieman enemmän öljyä.

Kaikki artikkelit

Siirry takaisin sivun alkuun