Enemmän kasvisruokaa

Ilmastonmuutos huolestuttaa monia ja omilla valinnoilla on merkitystä. Yhä useampi haluaisi syödä kasvispainotteisemmin. Söisitkö sinä enemmän kasviruokaa, jos sitä olisi helpommin saatavilla? Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hankkeessa tähdätään siihen, että yritykset kehittelisivät enemmän kasvisruokavalikoimaa tarjolle.

Kasvisruokatuotteiden käyttö on kasvamassa ja asiakkaat ovat yhä halukkaampia syömään entistä kasvispainoteisemmin. Käytetyimpien kasvislajien määrä ruokatuotteiden raaka-aineina on kuitenkin melko suppea. Tietoisuutta kasvisruokatuotteiden hyödyllisyydestä, ominaisuuksista ja käytöstä pitää lisätä yritysten, ammattikeittiöiden, kuluttajien ja alan muiden toimijoiden kesken. 

Enemmän kasvisruokaa | Ruoka | Kotiseutulainen

Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hanke on saanut Hämeen liitolta rahoituksen keväällä. Hankkeen työpaketit liittyvät kasvisruokatuotteiden ideapankkiin, kasvisruokatuotteiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen, yritysten innovaatio-osaamisen lisäämiseen sekä erilaisiin pilottikokeiluihin. Hanketta toteuttaa laaja joukko kantahämäläisiä ruoka-alan tutkimus- ja koulutusorganisaatioita yhdessä kasvisruokatuotteista kiinnostuneiden yritysten kanssa. Hanke toimii edelläkävijänä kestävän kantahämäläisen ruokajärjestelmän rakentamisessa keskittymällä ilmaston ja ihmisten kannalta hyvien kasvisruokatuotteiden kehittämiseen sekä toimijoiden tki-valmiuksen ja yhteistyön edistämiseen.

Jos haluat yrityksesi mukaan hankkeeseen, ota yhteyttä hankkeen projektipäällikkö Sanna Lentoon (Hämeen ammattikorkeakoulu), joka koordinoi hanketta. Hankkeen muut osatoteuttajat ovat Hämeen ammatti-instituutti, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Luonnonvarakeskus ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama ja se on saanut rahoituksen Hämeen liitolta (EAKR-rahoitus).

Kaikki artikkelit

Siirry takaisin sivun alkuun