Ihana ja helppo rahkapiirakka
Tarvikkeet ja ainekset
- piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, n. 10 annosta
Torttupohja:
- 1 pkt pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Tortun päälle:
- 2 dl persikoita kuutioina (n. 200 g)
Rahkatäyte:
- 1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2-2½ dl)
- ½ tl inkivääriä
- (½ dl sokeria)
- 1 dl mantelilastuja tai -rouhetta
- 1 tlk maitorahkaa (250 g)
- 2 kpl säilykepersikan puolikasta pieninä kuutioina
Mikäli haluat kiinteän hyytelön:
- 4 liivatelehteä
- ½ dl persikkatölkin lientä
Koristeeksi:
- säilykepersikoita
- 1 ps pääsiäisrakeita
- sitruunamelissanlehtiä
Tee näin
Painele sulanut taikina piirakka-/torttuvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.Vaahdota vaniljakastike, mausta inkiväärillä ja mantelirouheella ja tarvittaessa sokerilla. Yhdistä tähän rahka ja pilkotut persikat.
Mikäli haluat kiinteän hyytelön:
Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna ½ dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Lisää seos vaniljarahkavaahtoon hyvin sekoittaen. Kostuta torttupohja persikkatölkin liemellä ja levitä sille kerros pilkottua persikkaa. Kaada sen päälle rahkavaniljatäyte. Liivatehyytelötäyte vaatii hyydytyksen kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään.Koristele pääsiäisen rahkapiirakka persikkaviipalein, pääsiäisrakein ja sitruunamelissanlehdin.
Voit vaihtoehtona käyttää rahkan tilalla jäätelöä täytteenä. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli piirakka valmistuu pakastimessa. Huom. jäätelön tulee hieman pehmetä, jotta saat siihen sekaan persikkapalaset ja täytteen piirakan päälle.
Kuvat ja reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy