Tämä kirjoitus saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, sillä se on julkaistu yli 4 vuotta sitten.

Vegaaninen marenki kikherneliemestä

Kikherneiden lientä eli aquafabaa ei kannata kaataa viemäristä alas, sillä siitä saa valmistettua vegaanista marenkia, vegaanista majoneesia tai sitä voi käyttää hummuksessa öljyn sijasta.

Ainekset

  • 1 ½ dl kikhernelientä (tämän verran tulee yhdestä pahvitetrasta)
  • 1 ½ dl taloussokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa ja siivilöi kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä kuohkeaksi noin 5 minuuttia.
  2. Lisää sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää eli noin 5 minuuttia.
  3. Pursota pellille pikkumarengeiksi tai levitä isoksi levyksi pavlovaa varten.
  4. Kuivata 80-100 asteessa 1 tunti 20 minuuttia. Laita lämmöt sen jälkeen pois ja anna marenkin kuivua jälkilämmöissä vielä 1-2 tuntia. Iso marenki levy vaatii alkuvaiheessa pidemmän kuivatuksen.

Kaikki artikkelit

Siirry takaisin sivun alkuun