“Yrittäminen on mun juttu” 18-vuotias Daniela Kauppion Pauliitan uusi yrittäjä

Daniela Kauppi suoritti Loimaalla hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon kampaaja/parturi ja valmistui 28.3.2024. Alle viikko valmistumisen jälkeen 2.4.2024 18-vuotias Daniela aloitti Forssan Parturi-Kampaamo Pauliitan (Pekolankatu 3) uutena yrittäjänä.

“Yrittäminen on mun juttu” 18-vuotias Daniela Kauppion Pauliitan uusi yrittäjä | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

– Yrittäminen on kivaa ja yrittäminen on mun juttu, minulla on vapaus päättää omista työajoista ja asioista. Aluksi jännitti, kuinka on asiakkaita, mutta niitä on ollut hyvin, kampaamo yrittäjä Daniela Kauppi kertoo ajatuksiaan yrittäjyydestä.

Valmiuksia yrittäjyyteen hän on saanut tutkintoon kuuluvista opinnoista, mutta kysymyksiä uudella yrittäjällä on ollut siitä huolimatta paljon. Hän on vuokrannut tilat itselleen ja tukena hänellä on Pauliitassa tuolivuokralla toimivat kampaajat Iita Grönroos ja Paula Kauti. Iita on ollut alalla viisitoista vuotta ja Paula kaksikymmentäkolme vuotta.

– Olen aina tykännyt tehdä käsilläni ja minua on aina kiehtonut kauneus, hiusala tuntui luonnolliselta ala valinnalta. Olin koko viime kesän töissä ja sen johdosta valmistuin normaalia aikaisemmin, Daniela Kauppi toteaa.

Alan haasteena hän näkee pitkät työpäivät ja työ on paljon jaloilla seisomista, mutta vastapainoksi hän käy kuntosalilla ja on jo eskari-iästä lähtien pelannut ringetteä.

Juhlakampauksissa suositaan nyt löysiä ja isoja nutturoita

– Tämän hetken trendi juhlakampauksissa on isot ja löysät nutturat, joissa on paljon kiharaa. Kampauksesta voi tehdä kesäisen esimerkiksi kukkakoristeella, Daniela Kauppi kertoo ja muistuttaa, miten hiuksista voi saada yleisesti paremman näköiset.

– Jokaisen on hyvä kerran kuukaudessa pestä hiuksensa mineraaleja poistavalla shampoolla tai käyttää vedensuodatinta suihkussa. Veden laadussa on alueellisia eroja ja vesi voi sisältää raskasmetalleja, mineraaleja ja muita epäpuhtauksia, jotka tekevät hiuksista karkeammat ja hiusten väri ei välttämättä ole kirkas.

Pohtiessaan yrityksen tulevaisuutta, Daniela kauppi haaveilee:

– Olisi kiva laajentaa yrityksen palveluita ja kouluttaa itseään. Tällä hetkellä teen jo ripsien pidennyksiä ja Pauliitassa toimii myös hieroja Henna Hännikäinen. Ripsienpidennyksillä saa näyttävyyttä ja halutessaan volyymia. Ripsien pidennysten hoidossa on hyvä huolehtia säännöllinen pesu niille tarkoitetuilla aineilla, vesipesu ei ainoastaan riitä.

Teksti ja kuva: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja