Perintö syntyi Hectorin musiikin ympärille

Voimme iloksemme kertoa, että Somerniemen Musiikkiteatteri palaa Metsolan näyttämölle Somerniemen kesätorin kupeeseen kesällä 2024 välivuotensa jälkeen. Tänä vuonna esitettävä Perintö-musiikkinäytelmä on kirjoitettu Hectorin rakastettujen kappaleiden ympärille. Perinnön on käsikirjoittanut Emmi Ali-Yrkkö, joka on ollut mukana myös suursuosion saaneiden Sommerå ja Yhtä sirkusta -näytelmien käsikirjoitustiimissä. Ohjauksesta vastaa Saija-Reetta Kotirinta.

Perintö syntyi Hectorin musiikin ympärille | Kesä | Kotiseutulainen

Musiikkinäytelmässä kuullaan neljäntoista kappaleen verran musiikkia Hectorin pitkän uran varrelta. Kappaleiden sovitukset ovat Roope Kivimaan käsialaa, joka toimii myös teatterin livebändin kapellimestarina. Laulun osalta tiedossa on niin näyttelijöiden sooloesityksiä kuin suuria kuorosovituksia. Laulujen harjoittamisesta vastaa Annika Kuntsi. Koreografiat kappaleisiin on tehnyt Sirje Laukkanen-Garza ja puvustajana toimii Piritta Kämi-Conway.

Vanhempien poismenon myötä kolme aikuista sisarusta tekevät pesänselvitystä niin vanhempien talon ja irtaimiston kuin omien muistojensakin osalta. Taloa paketoidaan tavara kerrallaan muistellen ja muistoihin palaten, eli sinne, missä uskoa ja unelmia oli vielä kirkkaiden silmien loisteessa ja jokaisen tulevaisuus vielä lähtökuopissa. Kolmikon henkilökohtaiset kokemukset ja muistikuvat vanhemmista vaan eroavat toisistaan suuresti ja pesän selvityksessä tunteet nousevat pintaan.

Ketä vanhemmat rakastivat eniten? Kenen elämä oli loppujen lopuksi helpointa? Onko pettymykseltä säästyminen myös elämättömän elämän merkki?

Esityksiä järjestetään yhteensä kymmenen ja ne ajoittuvat aikavälille 28.6.-12.7. Lippujen varaaminen onnistuu nettisivuilta osoitteessa www.somerniemenmusiikkiteatteri.fi sekä sähköpostitse info@somerniemenmusiikkiteatteri.fi.  Katetun katsomon ansiosta ei tarvitse tänäkään vuonna jännittää Suomen kesäsäitä.

Aiheeseen liittyviä juttuja