Onnen maa löytyy Järvenpäästä

Järvenpään kesäteatterissa nähdään 5. kesäkuuta alkaen 1960-luvulle sijoittuva musiikkikomedia Onnen maa, jossa kesä hehkuu ja tango soi. Menoa tahdittaa elävä orkesteri. Esitykset jatkuvat 25.8. saakka.

Onnen maa löytyy Järvenpäästä | Kesä | Kotiseutulainen

Tuhlaajapojan tarina

Onnen maan keskushenkilö on kotiseudulle palaava Tenho, jonka rahat ovat huvenneet kaupungin rientoihin. Isoveli ja kotitilan tuleva isäntä Aarne patistaa Tenhoa maatöihin, mutta tangomiehen mieli kaihoaa lavatansseihin kylän neitosia pyörittämään. Kesäiset tapahtumat vyöryvät eteenpäin samalla kun vanha isäntä lähestyy kuoleman kankaita. 

Onnen maa tarkastelee maaseudun muutosta humoristisesti ja pienen ihmisen näkökulmasta. Markku Pölösen Onnen maa -elokuva ilmestyi 1993, ja se voitti mm. parhaan elokuvan Jussi-patsaan. Pian tuhlaajapojan elämänmakuinen tarina jalostui suosituksi teatteriesitykseksi, ja sitä on esitetty niin ammattiteattereissa kuin kesäteatterin lavalla.

Onnen maa on hersyvä teos

– Tämä on hyvän mielen esitys, kesäinen ja valoisa. Huumori on hersyvää, kieli rehevää ja musiikkia on paljon!, kuvailee teoksen järvenpääläisnäyttämölle sovittanut ja ohjannut Reetta Ristimäki

Reetta Ristimäki on musiikkiteatterin monitoiminainen, joka tunnetaan muun muassa yhtenä Ooppera Skaalan ja Musiikkiteatteri Kapsäkin perustajista. Muusikkojen liitto on myöntänyt Ristimäelle tunnustuksen kotimaisen musiikkiteatterin edistämisestä. 

Näyttämö rantamaisemissa

Järvenpään kesäteatteri sijaitsee Tuusulanjärven rantamaisemissa Vanhankylän kartanon kyljessä. Alueella on runsaasti parkkipaikkoja autoileville katsojille. Katsomo on katettu. 

Lisätietoa: www.jarvenpaanteatteri.fi.

Lippuja verkosta: lippu.fi tai holvi.com/shop/jarvenpaanteatteri. 

Esitysajat:  ke 5.6.-su 23.6., su 4.8. – su 25.8. 

 Kuva: Tarinastudio ky / Satu Hart.

Aiheeseen liittyviä juttuja