Kesä Someron seurakunnassa

Somerniemen kirkossa messua vietetään pääsääntöisesti sunnuntaisin kello 13. 14.7. vietetään kuitenkin messua Somerniemen kesätorilla torikirkkona. 25.8. pitopaikan katto ja seinät avartuvat edelleen kun vietetään Luontokirkkoa Iso-Valkeella.

Kesä Someron seurakunnassa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Somerolla jumalanpalvelukset alkavat yleensä klo 10. Joka kuukauden viimeinen sunnuntai on kuitenkin iltakirkko iltakuudelta. päättymisen merkeissä. Somerolla messun päätteksi ei kannata kiiruhtaa kotiin, vaan jäädä toviksi juttelemaan kirkkoon messumehujen äärelle tai siirtyä vanhalle seurakuntatalolle kirkkokahville. Kirkkokahvit kesällä 7.7. ja 11.8.

Vanhoja muistellen

50 vuotta sitten ripille päässeet kutsutaan muistelutilaisuuksiin. Somerniemeläiset juhannuspäivänä kello 13 jumalanpalveluksen päätteeksi seurakuntatalolle.  Vuonna 1974 Someron kirkko oli remontissa ja konfirmaatiot järjestettiin Somerniemellä, siitä huolimatta somerolaiset kutsutaan 1.9. Someron kirkkoon muistelemaan puolen vuosisadan takaista ripillepääsyä ensin messuun kello 10 ja sen jälkeen vanhalle seurakuntatalolle.

Kirkko avoinna

Someron kirkko on avoinna Tiekirkkona jokaisena päivänä kello 11-16. Viikolla kirkon aukiolosta vastaa kesätyöntekijät Ilona Kyyrä ja Axu Känsälä, viikonloppuina kirkossa päivystävät vapaaehtoiset. Kivisakastiin pääsee myös tutustumaan kesän ajan. Somerniemen kirkko on avoinna tutustumista varten lauantaisin toripäivinä kesä- ja heinäkuussa kello 11-13. 

Kesän aikana järjestetään runsaasti leirejä ja toimintapäiviä niin nuorille kuin ikääntyvillekin. Leiri- ja retkipäiviiin on ennakkoilmoittautuminen ja lisätietoa löytyy seurakunnan kotisivuilta.  

Kesän konfirmaatiopäivät ovat 16.6., 14.7., 21.7. sekä 4.8. Konfirmaatiomessut pidetään Someron kirkossa alkaen kello 10.

Juhannusta

Koko perheen juhannusjuhlaa vietetään nyt jo perinteeksi muodostuvin menoin seurakuntakeskuksen pihassa 21.6. iltakuuden lipunnostosta eteenpäin. Parituntiseen yhteiseen hetkeen mahtuu hartauden ja yhteislaulun lisäksi vihdanteko-oppeja Matti Helteeltä, pihapelejä ja kisoja, makkara- ja kahvitarjoilua. Kokkoa poltetaan, mikäli sää sen sallii, mutta uutuutena nostamme pystyyn juhannussalon. 

Torstai-iltaisin juhannusviikosta lähtien, on Someron kirkossa kesäillan konserttisarja. Konsertit alkavat kello 20 ja niihin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10€. Seurakunnan 575 vuotista historiaa juhlistavan kesäkonserttisarjan avaa 20.6. Virsitrio Ikonen-Miettinen-Vuorenoja. Muut artistit ovat: 27.6. Laulun, saksofonin ja pianon ilta Pauliina Kupiainen, laulu Risto-Matti Marin, piano, Olli-Pekka Tuomisalo, saksofoni. 4.7. Manfred Gräsbeck ja Jaana Ikonen. 11.7. Jouni Somero, piano, Raija Kilpeläinen, runon lausunta. 18.7. Eerik Ohtamaa, urut. 25.7. Kari Luoto ja Vesa Toukkari. 1.8. Lavrenchukin musiikkiperhe. 8.8. Timo Alakotila ja Maria Kalaniemi.

Heinäkuun 10. päivän iltana Somerniemen kirkon rannassa on perinteinen kalastustapahtuma. Sinne ovat tervetulleita kokeneiden kalamiesten oppiin kaikki onkimisesta kiinnostuneet. Tilaisuus on maksuton ja toteutetaan yhteistyössä Somerniemen kalastuskuntien kanssa. Tapahtumasta saa madot ja ongen lainaan. Kalastusaikaa on noin tunti. Punnituksen ja palkintojen jaon jälkeen makkaranpaistoa. Ilta päättyy hartauteen.

Kesän aikana seurakuntamme alueella järjestetään 2 pyhiinvaellusta. Kesäkuun 26. järjestettävä pyhiinvaellusmelonta Somerniemen kirkolta Someron kirkkorantaan, alkuhartaus Somerniemen kirkossa kello 17 on kaikille avoin. Peruutuspaikoille voi vielä ilmoittautua someronseurakunta.fi/pyhiinvaellus.

Toinen alueellamme kulkeva pyhiinvaellus on Hämeen Härkätietä kulkeva Jaakontien polkupyöräpyhiinvaellus 5.-7.8. Tämä pyhiinvaellus alkaa Rengosta Pyhän Jaakobin kirkosta ja päättyy Turun tuomiokirkkoon. Ilmoittautumiset ja lisätietoa seurakunnan kotisivuilta.

Kesän loppupuolella, juuri ennen koulun alkua tiistaina 6.8. siunataan kouluun lähtevät Someron kirkossa kello 18. Tilaisuuden jälkeen tarjolla on jätskiä ja ekaluokkalaiset saavat Someron Lions Clubin lahjoittamat pyöräilykypärät koulumatkan turvaksi.

Kesän kaikista tapahtumista lisätietoa seurakunnan kotisivuilta sekä kirkollisista ilmoituksista.

Aiheeseen liittyviä juttuja